Aku kosačka s pojazdom EXTOL 60V, 51cm, BRUSHLESS, bez batérie a nabíjačky

Aku kosačka spája výhody elektrických kosačiek - nízky hluk, jednoduchosť obsluhy a údržby so slobodou pohybu benzínových kosačiek. Kosačka je poháňaná najmodernejším „brushless" motorom. Tento nový typ motora má vyššiu životnosť, je výkonnejší a má menšiu spotrebu el. energie ako klasické motory s uhlíkovými kefami. Zdrojom energie je vysokokapacitný 60V Li-ion akumulátor. S plne nabitým 8Ah akumulátorom môžete pravidelne kosiť až 1200m² trávnej plochy. Táto rozloha môže byť ovplyvnená výškou a kvalitou sekaného trávneho porastu. Pri vjazde do hustej trávy riadiaca jednotka automaticky zvýši otáčky motora, aby ľahko prekonala odpor. .Výšku madla si môžete nastaviť do 3 rôzne vysokých polôh.

Vybavenie kosačky umožňuje 4 typy kosenia: zber trávy do koša, mulčovanie, bočné a zadné vyhadzovanie. Vďaka elektrickému pohonu nie je potrebné kosačku zložito štartovať, jednoducho stlačíte tlačidlo a už kosíte. Pokiaľ pri kosení často vynášate kôš s trávou, táto kosačka vám ušetrí až desiatky minút oproti benzínovej kosačke, pretože ju nemusíte zakaždým zložito štartovať. Úplne nezávisle na kosení si tiež môžete kedykoľvek zapnúť el. pojazd , ktorý Vám pomôže prekonať terénne prekážky. Rýchlosť pojazdu je možné plynule nastaviť v rozsahu 0-5km/h. Kosačka váži 25kg , čo je zhruba polovica hmotnosti obdobnej benzínovej kosačky a je preto vhodná aj pre starších ľudí a veľmi ľahko sa s ňou manévruje okolo stromčekov a iných prekážok. Masívne 20/25cm kolesá uložené v guličkových ložiskách uľahčujú pohyb kosačky v teréne. Veľký 60l kôš s indikáciou naplnenia na trávu má bočné strany vyrobené z pevnej a priedušnej tkaniny čo dovoľuje zmenšiť rozmer koša pri skladovaní. Dlhú životnosť a odolnosť proti mechanickému poškodeniu zaisťuje kovový bubon. Pre ľahké čistenie bubna si môžete postaviť kosačku zvisle. V tejto polohe zaberá na podlahe iba 54×46cm a je to ideálna poloha pre skladovanie v menších priestoroch. Predný nárazník je vybavený madlom pre ľahké prenášanie.

Kosačka je vybavená dvojitým bezpečnostným istením - spúšť kosačky je istená bezpečnostným tlačidlom a vedľa batérie je špeciálny bezpečnostný kľúč, bez ktorého nie je možné kosačku spustiť. Pokiaľ ho vytiahnete a vezmete si ho so sebou, nemôžu napríklad deti spustiť kosačku a zraniť sa alebo pri preprave autom sa vám kosačka sama nespustí pri prejazde nerovností. Akumulátor je vybavený ukazovateľom nabitia, čo umožňuje užívateľovi rozvrhnúť si dĺžku práce a dať si včas nabiť ďalší akumulátor. Vďaka použitej Li-ion technológii je ho možné kedykoľvek dobíjať bez toho, aby sa tým znižovala jeho kapacita. Li-ion akumulátor stráca energiu vplyvom samovybíjania veľmi pomaly a vydrží dlho nabitý a pripravený na použitie.

Technické parametre:

  • batéria : 60V Li-ion
  • doba chodu: 4Ah: 600m², 8Ah: 1200m²
  • hmotnosť bez batérie: 25kg
  • Ø kolies predný/zadný: 20/25cm s guličkovými ložiskami
  • objem koša : 60l
  • otáčky : 3300/min
  • pojazd : 0-5km/h
  • príkon : 1800W
  • príslušenstvo: adaptér pre bočné vyhadzovanie a mulčovacia záslepka
  • výška kosenia: 25-80mm
  • záber kosenia : 51cm
  • značka : EXTOL INDUSTRIAL