Samostmievacie zváracie kukla ASK 200 solar + batériová

Model ASK 200 je vyrobený a vybavený špeciálne vyvinutou čelenkou. Keď zvárač otočí kuklu od tváre, čelenkový

mechanizmus presunie ťažisko nižšie a to zhoduje so stredom hlavy zvárača. Design kukly znižuje zaťaženie zvárači hlavy a krku a zvárač sa tým cíti pohodlnejšie pri práci než kedykoľvek pred tým.

Kukla ASK 200 je vyrobená ako pre použitie pri zváraní tak pre možnosť použitia ako ochranný štít pri brúsení. Na prepínanie pre použitie kukly je prepínač umiestnený vnútri kukly s režimom.

REŽIM - GRIND (BRÚSENIE) / WELD (ZVÁRANIE).

V režime ZVÁRANIE (WELD) je samostmievacie kukla plne funkčný a automaticky sa zatmievať, v režime BRÚSENIE (GRIND) je samostmievacie kazeta deaktivovaná a nespína sa. V tomto režime je vhodná ako ochranný štít napr. Pri brúsení uhlovou brúskou.

Kukla je napájaná solárnou a má dve vymeniteľné 1,5V batérie. Keď nastane moment zvárania (pri vzniku zváracieho oblúku), automaticky sa zmení filter od jasného po tmavý a to menej ako za 0,1 sekundy. Po ukončení zvárania (oblúka) dôjde k automatickému zosvetlenie filtra od tmavej k jasnej. Rozdielne tieňovanie Din9 do Din13 je nastaviteľné gombíkom vnútri kukly.Výrobek je v zhode s príslušnými DIN, ISO, EN bezpečnostnými normami a ANSI Z87-1-2003. Extrémne vysoký výkon UV / IR samostmievajúcich filtrov poskytuje úplnú ochranu pre oči a tvár proti UV / IR žiarenia počas zvárania. Ochrana UV / IR a jej stupeň odtieňa 9-13 resp. 16 (DIN) poskytuje zváračom pohodlie pri práci.

Technické dáta:
Veľkosť okna filtra: 90 x 40 mm
Voliteľné nastavenia: DIN 9-13
Napájanie: 2x batérie AAA + solárny článok
Zapnutie: plne automatické
Stmievací čas:> 0,1 s
Pracovná teplota. -5 +55 ° C
Skladovacia teplota: -20 +70 ° C
Celková hmotnosť: 460 g