Japonský zatvárací nôž Higonokami NAGAO z ocele Yasuki s medenou rukoväťou - 73 mm

Tradičný japonský zatvárací nôž Mizushibuki Higonokami od firmy NAGAO KANEKOMA Factory, ktorý je obdobou českej rybičky, má vysoko kvalitnú čepeľ z modrej ocele - Yasuki Aogami Warikomi blue paper steel. Je vhodný na vyrezávanie a ďalšie bežné práce v dielni, na záhrade alebo v lese. Vyrobené v Japonsku.

 

nagao_higonokami_logo_regals

Kvalitný japonský vyrezávací a skladací nožík. Vhodný pre akékoľvek remeselné a hobby použitie či rybárčenie. Extrémne ostrá čepeľ z vysoko kvalitnej modrej ocele Yasugi. Ľahko sa brúsi, čo vám zaručí dlhoročné používanie. Na ostrenie tohto noža odporúčame japonské vodné kamene. Tento rezbársky a rysovací nôž je fantastický spôsob, ako mať doma kvalitnú japonskú čepeľ bez nutnosti utrácať veľké množstvo peňazí.

made_in_japan_cz

Nagao Kanekoma 永尾駒製作所- v súčasnosti jediný japonský výrobca nožov Higonokami, ktorý si drží svoje tradičné výrobné metódy už päť generácií. Zároveň ide o jediného vlastníka ochrannej známky Higokonami na svete.

Higonokami 肥後守- japonský skladací nožík vhodný pre akékoľvek remeselné a hobby použitie. Taký japonský univerzál. Je obdobou českej rybičky a využijete ho pri vyrezávaní z dreva, alebo napríklad pri rybárčení. Extrémne ostrá čepeľ z vysoko kvalitnej modrej ocele Aogami Warikomi Yasuki. Ľahko sa brúsi, čo vám zaručí dlhoročné používanie. Na ostrenie tohto noža odporúčame japonské vodné kamene . Rukoväť s efektom kvapiek vody. Tento rezbársky nôž by sa dal tiež označiť ako japonský národný produkt. Vzťahuje sa naň patent a vyrába ho už len jedna dielňa. Sú jediní, ktorí už päť generácií udržujú tradíciu a know how pod ochrannou známkou Higonokami.

Aogami Warikomi - modrá oceľ, tzv. blue paper steel, z ktorej je vyrobené ostrie tohto Higonokami noža, sa vyznačuje vysokým množstvom uhlíka od 1,4 - 1,5 %. Vďaka tomu je možné ostrie zakaliť až na 62 HRC.

Vlastnosti noža Higonokami NAGAO:

✅ Tradičný japonský skladací nôž
✅ Kvalitná čepeľ z modrej ocele Yasugi
✅ Blue peper steel Aogami Warikomi
✅ Japonská"rybička"
✅ Pre rybárčenie a akékoľvek remeselné či hobby použitie
✅ Protišmykové kvapôčky živice na rukoväti
✅ Vyrobené v Japonsku

Pohľad do výroby rodiny NAGAO:

nagao_family_higonokami_knive_making_of_001 kovanie čepele z modrej ocele Yasuki

nagao_family_higonokami_knive_making_of_003 klasická vyheň na uhlie

nagao_family_higonokami_knive_making_of_004 majster brúsič pri práci