IGM 190.41 DLCS Chróm HWM špirálová fréza - D12x25,4 I1=5,2 L83 S=12 Z3+3

Špirálový nôž má polovičný okraj s kladným sklonom v dolnej časti a záporným sklonom v hornej časti. Tento typ reznej hrany je ideálny na frézovanie všetkých materiálov. Výhodou je dokonalá rezná hrana (bez otrepov) na spodnej a hornej strane dosky. Určené na použitie na CNC obrábacích centrách a ručných horných frézkach.



Fréza je ideálna na čisté rezy v tvrdých materiáloch, ako sú laminát, plasty, tvrdé drevo, preglejka a kompozitné materiály. Frézy s pozitívnou dĺžkou rezuI1 pod 7 mm sú vhodnejšie na vŕtanie a zahlbovanie. Špirálový nástroj so špeciálnym chrómovým povlakom DLCS, podobným polykryštalickému diamantu. Povlak DLCS zaručuje vyššiu tvrdosť a odolnosť nástroja a chráni nástroj pred nadmerným prehrievaním. Čepeľ tohto frézovacieho nástroja je navrhnutá v špirálovom tvare, aby sa udržiaval stály kontakt s obrobkom. To zabezpečuje dokonale jemné opracovanie materiálu na rozdiel od bežných fréz, pri ktorých je kontakt s materiálom prerušovaný.







Technické údaje: - Až 3-krát dlhšia životnosť nástroja vďaka povlaku DLCS - Kvalitný karbid s mikrozrnami - 2+2 alebo 3+3 zuby v špirále - Vytvára dokonalú reznú hranu na hornej a dolnej časti súčiastky - Ideálne na vysoké posuvy a vŕtanie vďaka nízkemu treniu - Frézy sI1 pod 7 mm vhodnejšie na vŕtanie a zahlbovanie