Skrutkový kompresor Atmos Albert E.50k Vertical + Vzdušník

Kompresory radu Albert sú určené predovšetkým na profesionálne dielenské použitie. Ich výkonový rozsah (4 kW - 20 kW) a ich vybavenosť (vzdušník, integrovaný sušič) ich predurčuje pre inštalácie menších až stredných prevádzok, najviac z odborov ako sú napr. (CNC) obrábacie centrá v strojárskom či drevospracujúcom priemysle, ďalej rôzne kovoobrábacie dielne menšej až strednej veľkosti, baliace linky, vodárne, prípadne významné autoservisy väčšieho rozsahu, a pod.

  • vysoká účinnosť
  • priame spojenie bloku a motora
  • energeticky úsporný systém chladenia
  • spoľahlivosť dosiahnutá znížením počtu komponentov
  • veľmi nízke vibrácie
  • dlhá životnosť (až 80 000 mth) dosiahnutá nízkymi otáčkami
  • nízka hladina hluku dosiahnutá nízkymi otáčkami
Kompresory Albert E. sú výsledkom úplne nového pohľadu na konštrukciu skrutkových kompresorov. Pre relatívne malé výkonové úrovne je nasadený veľký pomalobežný skrutkový blok. Elektromotor priamo poháňa hlavný rotor skrutkového bloku, čo zásadným spôsobom obmedzuje náklady na údržbu, ktoré zaťažujú skrutkové kompresory s iným druhom náhonu. Výkonnosť kompresorov môže byť riadená niekoľkými spôsobmi. Najjednoduchším je spôsob zapnuté/vypnuté v závislosti od tlaku vo vzdušníku. Ďalšou možnosťou je riadenie s dobehom, ktoré je štandardom pri strojoch od 11 kW, kedy kompresor po dosiahnutí vypínacieho tlaku prejde do fázy odľahčenia a je pripravený na ďalšiu dodávku stlačeného vzduchu. Treťou možnosťou je veľmi úsporné riadenie prostredníctvom frekvenčného meniča (viď ALBERT Vario), kedy je výkonnosť kompresora riadená zmenou otáčok elektromotora. Poslednou možnosťou je proporcionálne riadenie. Tento spôsob spočíva v regulácii množstva nasávaného vzduchu v závislosti na výstupnom tlaku spojitou modifikáciou veľkosti sacieho otvoru sacej klapky.
Vďaka nízkym otáčkam sústrojenstva nepotrebuje niektoré podporné okruhy, ktoré u rýchlobežných strojov sú nevyhnutné, čo znamená zníženie počtu komponentov a teda ďalšie zvýšenie spoľahlivosti.
Jednou z hlavných predností tohto radu novej generácie skrutkových kompresorov je veľmi nízka hlučnosť, a to ako v porovnaní s piestovými kompresormi, tak aj v porovnaní s konkurenčnými skrutkovými kompresormi.
 
Technické Parametre:

Množstvo vzduchu (l/min): 870 l/min
Maximálny tlak (bar): 9 bar
Motor (kW): 5,5 kW
Napätie (V): 400V
Otáčky (ot/min): 1455
Objem tlakovej nádoby (l): 0 l/270 l
Hmotnosť (kg): 197/270/305
Hladina akustického výkonu (dB(A)): 64
Rozmery (mm): 780x630x1917/780x641x690/974x630x1917
Výpustné kohúty: G 1/2