Skrutkový kompresor Atmos ALBERT E.39 + Vzdušník

Konštrukcia kompresora E39
Základná dispozícia kompresora je horizontálna, určená na umiestnenie na 150 l vzdušník. Kompresor je priamo spojený s elektromotorom a otáča sa rovnakou rýchlosťou. Z druhej strany elektromotora je nasadený ventilátor, ktorý preháňa vzduch krytom motora a cez chladič. Všetko elektrické vybavenie, vrátane elektronickej riadiacej jednotky je na sacej strane. Kompresor je vybavený dvojitým tlmením gumovými elementmi. Prevedenie stroja je iba v otvorenej verzii - Standard.

Veľký skrutkový blok s nízkou rýchlosťou otáčania
Kompresor E39 je koncipovaný ako pomalobežné zariadenie, ktoré sa vyznačuje v obore úplne mimoriadnou životnosťou. Rokmi preverený skrutkový blok DG45D1 sa otáča rýchlosťou 2915 min-1, čo je základom výnimočných vlastností tohto stroja, predovšetkým jeho robustnosti a spoľahlivosti. Nízky počet otáčok rotačných častí je nielen príčinou dlhodobej životnosti stroja a nízkej úrovne emitovaného hluku, ale umožňuje tiež zjednodušiť riadenie stroja, pretože pomalobežný blok zvládne aj optimálne mazanie, v prípade, že by k nemu v nejakom prevádzkovom režime došlo.

Priame spojenie skrutkového bloku a elektromotora
Kompresor je priamo spojený kónickým spojením s hnacím 2-polovým elektromotorom a eliminuje tak všetky energetické straty spojené s akýmkoľvek druhom prevodu. ložísk elektromotora aj skrutkového elementu.

Regulácia kompresora
Nízka rýchlosť otáčania bloku umožňuje použiť reguláciu štart-stop a dosiahnuť výrazné úspory elektrickej energie elimináciou behu naprázdno.

Nízka úroveň hlučnosti
Vďaka priamemu spojeniu skrutkového bloku a motora a ich spoločnej, nízkej rýchlosti otáčania, je už základná úroveň hluku emitovaná sústrojenstvom, veľmi nízka a umožňuje nasadenie kompresora v otvorenej verzii.

Technické Parametre:

Množstvo vzduchu (l/min): 400 l/min
Maximálny tlak (bar): 10 bar
Pohon: Direct Drive
Motor (kW): 4 kW
Napätie (V): 400V
Otáčky (ot/min): 2940
Objem tlakovej nádoby (l): 150 l
Hmotnosť (kg): 165/200
Hladina akustického tlaku (dB(A)): 70
Rozmery (mm): 1284x450x1121
Výpustné kohúty: G 1/2