Japonský vodiaci prípravok MONT BLANC na brúsenie kuchynských nožov

Vodiaci prípravok od japonskej značky MONT BLANC na brúsenie kuchynských nožov s keramickou vložkou. Tento prípravok vám umožní viesť nôž v správnom uhle voči vodným kameňom. Vyrobené v Japonsku.

Vodiaci prípravok, s ktorého pomocou budete schopní nôž držať v správnej a konzistentnej pozícii voči brúsnym kameňom. Povrch z plastu, takže váš nôž nepoškodí. Veľkosť prípravku 100 x 15 x 20 mm. Vyrobené v Japonsku.

vyrobené_v_japonsku

Vlastnosti vodiaceho prípravku:

✅ Na udržanie správneho uhla brúsenia nožov
✅ Keramická vložka
✅ Ideálna pomôcka pre začiatočníkov
✅ Vhodné na použitie s japonským vodným kameňom
✅ Vyrobené v Japonsku

Ako brúsiť pomocou vodných kameňov?

japonsky_hoblik_informace Pre správne brúsenie japonským vodným kameňom je vhodné si pripraviť (okrem noža a kameňa) aj utierku a nádobu s vodou (napr. z plastu). Vodný kameň ponorte do nádoby na cca 10 minút, aby kameň dostatočne nasal vodu. Potom kameň položte na utierku, nôž uchopte do svojej dominantnej ruky na plocho čepeľou k sebe a začnite brúsiť.

Nôž by mal na kameni ležať vo vodorovnej pozícii zhruba v uhle cca 45 ° na šírku a samotná čepeľ by mala spočívať na ploche kameňa v uhle 15 až 20 °. Ukazovák ruky, v ktorej držíte rukoväť, by mal spočívať na chrbte čepele a tri prsty druhej ruky by mali byť položené na bočnej strane čepele. Dávajte pozor, aby ste sa pri manipulácii neporanili.

Týmto úchopom posúvajte rovnomernými pohybmi čepeľ po celom povrchu kameňa zhruba 30x. Na povrchu kameňa sa začne tvoriť tekutina podobná kaši - túto tekutinu pri medzibrúsení nestierajte, pretože zvyšuje efektivitu brúsneho procesu. Pokiaľ kameň začne počas brúsenia vysychať, potrite ho opätovne malým množstvom vody.

Proces by ste mali niekoľkokrát opakovať tak, aby bola celá čepeľ rovnomerne nabrúsená. Po brúsení nôž a kameň umyte vodou, vysušte utierkou a uložte na suchom mieste.