Čistič vzduchu HEYLO HL 400

HL 400 je dizajnový mobilný čistič vzduchu. Nasáva vzduch z prostredia, ktorý potom prechádza 7-stupňovým filtračným systémom. Dokáže zo vzduchu filtrovať vírusy, baktérie, pachy, peľ a prach. Štandardný filtračný box sa skladá z predfiltra, filtra studeného katalyzátora, filtra s aktívnym uhlím, antibakteriálneho filtra, hlavného filtra H10 (podľa EN 1822), UV-A svetlom (funkcia sterilizácie) a ionizátorom vzduchu. Ideálne využitie v súkromných bytoch, kanceláriách, konferenčných a školiacich miestností, školách a úradoch, ordinácií a fitness centrách.



Čistič vzduchu HEYLO HL 400

FUNKCIE A VYUŽITIE:

  • Čistič vzduchu v modernom dizajne
  • Filtruje baktérie, vírusy, peľ, prach, pachy.
  • Model HL 400 obsahuje štandardný filtračný box so 7-stupňovým filtračným systémom.
  • Sterilizujúce UV-A svetlo proti baktériám (365 nm)
  • 3-rýchlostný ventilátor
  • Automatická kontrola kvality vzduchu
  • Elegantný LED displej, ktorý indikuje kvalitu vzduchu.
  • Tichá nočná prevádzka
  • Funkcia vytvárajúca vôňu v miestnosti
  • Odnímateľný kryt pre jednoduchú výmenu filtra
  • Možno ovládať cez WiFi prostredníctvom aplikácie
  • Ideálne využitie v súkromných bytoch, kanceláriách, konferenčných a školiacich miestností, školách a úradoch, ordinácií a fitness centrách.

 

Znižuje patogény prenášané vo vzduchu

V neošetrenom vzduchu vo vnútorných priestoroch sa obvykle nachádza množstvo patogénov. Do tejto skupiny patria spóry plesní, baktérie, zvieracie chlpy a predovšetkým alergény domáceho prachu (exkrementy roztočov, exkrementy), ale aj ťažké kovy, sadze a minerálne vlákna. Veľké množstvo týchto suspendovaných látok sa vyvíja, najmä v teplých dňoch alebo počas vykurovacej sezóny, a víri sa spolu s domácim prachom v miestnosti. Po absorpcii dýchacími cestami prichádzajú častice do styku s našimi sliznicami a vyvolávajú známe príznaky alergie.

 

Fáza filtračného systému:

1. fáza:

Predfilter
Predfilter tvorí hliníkový filter, ktorý filtruje hrubé prachové častice väčšie ako 5 mikrometrov, ako je domáci prach, vločky, peľ. Filter je možné opláchnuť vodou a môžete ho preto použiť niekoľkokrát. HEYLO odporúča každoročne vymieňať tento predfilter.

2. + 3. fáza:

Filter studeného katalyzátora
Katalytická rozkladná reakcia studeného katalyzátora nevyžaduje UV žiarenie, vysoké teploty ani vysoký tlak. Za normálnych teplotných podmienok môže katalytická reakcia odstrániť formaldehyd, benzén, xylén, TVOC (prchavé organické látky) a ďalšie škodlivé plyny. Pri reakcii sa vytvorí voda a oxid uhličitý. Nevedie to však k sekundárnemu znečisteniu. Ide o bezpečný a ekologický výrobok vhodný na vytváranie zdravého domova. Počas katalytickej reakcie nie je samotný studený katalyzátor priamo zapojený do reakcie. Funkcia sa nemení a nie je stratená. Z tohto dôvodu je možné predpokladať životnosť približne 5 rokov.

Efektívny formaldehydový filter
Formaldehydový filter s aktívnym uhlím odstraňuje zo vzduchu nežiaduce pachy, plyny a látky. Vo veľmi krátkom čase tiež čistí vzduch od škodlivého formaldehydu. Látky sú absorbované aktívnym uhlím. Hneď ako je filter nasýtený, musí sa vymeniť. HEYLO odporúča výmenu tohto filtra každých 6 mesiacov. V prípade silného znečistenia zápachom, ako je cigaretový dym, môže byť užitočná častejšia výmena.

4. + 5. fáza:

Antibakteriálny bavlnený filter
Antibakteriálny filter je presný filter, ktorý filtruje častice s priemerom 5 mikrónov. Špeciálny filtračný materiál je tiež vybavený antibakteriálnym činidlom, ktoré dokáže účinne zabiť 99% všetkých baktérií.

Vysoko účinný filter EPA (filter pevných častíc)
Filter EPA filtruje vzduchom prenášané baktérie, dym a prachové častice s veľkosťou až 1 μm na 99% alebo viac. V kombinácii s multifunkčným filtrom môže filter EPA odfiltrovať mikroskopické častice s priemerom väčším ako 20 nanometrov, vrátane bakteriálnej plesne, prachu, alergénov a niektorých vírusov. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) dokáže filtrovať častice koronavírusu, vírusu vtáčej chrípky, chrípkového vírusu a baktérie legionella väčšie ako 20 nanometrov.

6. fáza:

Sterilizujúce UV svetlo
UV sterilizácia pomocou 365 nanometrových vlnových dĺžok UV môže zabiť veľké množstvo baktérií prenášaných vzduchom. UV dezinfekčná lampa sa obvykle používa na dezinfekciu vzduchu, povrchov a vody. Môže čistiť vzduch, odstraňovať zatuchnuté pachy a produkovať obmedzené množstvo aniónov. Vďaka tomu je vzduch čerstvý a zabraňuje šíreniu vírusov vo vzduchu alebo na povrchoch.

7. fáza:

Ionizácia
Použitím silných elektrických polí môžu ionizátory nabíjať jednotlivé častice vzduchu a tým zvyšovať koncentráciu iónov v ovzduší miestnosti. Nabité častice sú reaktívnejšie a môžu zničiť molekuly zápachu a ďalšie znečisťujúce látky. Zároveň rôzne nabité častice sa navzájom priťahujú a vytvárajú väčšie hrudky, ktoré klesajú k zemi rýchlejšie a ľahšie sa odfiltrujú zo vzduchu.