Naftová elektrocentrála Könner & Söhnen KS 25-3LM

Könner & Söhnen Naftová elektrocentrála KS 25-3LM

 

Trojfázová dieselová elektrocentrála KS 25-3LM radu HEAVY DUTY nemeckej značky"Könner & Söhnen" je spoľahlivý generátor elektrickej energie s maximálnym výkonom 25,3 kVA.

Dieselový generátor KS 25-3LM je založený na kvapalinou chladenom štvorvalcovom motore Laidong a predstavuje mimoriadne hospodárne riešenie od spoločnosti Könner & Söhnen. Spĺňa všetky európske normy kvality, ponúka vynikajúcu bezpečnosť, a je preto vhodný pre súkromné aj komerčné použitie. Dieselový generátor je navyše vybavený striedavým generátorom bez kief s automatickým regulátorom napätia , predohrievačom pre použitie v chladnom období, palivovou nádržou s objemom 57 litrov, ktorá umožňuje až 14 hodín autonómnej prevádzky bez doplňovania paliva (spotreba paliva je 4,1 litra za hodinu pri priemernom zaťaženie 50%), prípojkou pre automatický systém štart-stop a vandalsky odolným, zvukotesným krytom do každého počasia.

Dieselový generátor KS 25-3LM je vysoko výkonná jednotka vybavená systémom riadenia všetkých základných prevádzkových parametrov, ktorú je možné použiť na napájanie trojfázových aj jednofázových spotrebičov. Vďaka vlastnému vývoju a súladu s požiadavkami spoločnosti Könner & Söhnen majú všetky elektrocentrály výkonovú rezervu oproti uvedeným špecifikáciám.

Dieselgenerátory Könner & Söhnen spĺňajú všetky požiadavky na núdzové napájanie a zaisťujú trvalé zásobovanie elektrickou energiou pre obytné a malé komerčné budovy.

 

SPOĽAHLIVÝ NÍZKOOTÁČKOVÝ MOTOR (POMALÉ OTÁČKY)


Nízkootáčkový motor Laidong pracuje pri 1 500 otáčkach za minútu, čo zaisťuje nižšiu spotrebu paliva, nižšiu hladinu akustického tlaku a dlhšiu životnosť vďaka nižším otáčkam motora. Mechanická regulácia otáčok motora umožňuje nastaviť otáčky motora a regulovať kvalitu elektrickej energie vyrábanej generátorom.

 

MOTOR CHLADENÝ VODOU


Vodné chladenie motora zaisťuje spoľahlivú prevádzku jednotky a zabraňuje predčasnému zlyhaniu motora. Účinné chladenie motora umožňuje elektrocentrále pracovať aj pri vysokých okolitých teplotách.

 

FUNKCIA PREDHREVU


Predohrev motora uľahčuje štartovanie Powerstation aj pri teplotách pod bodom mrazu počas chladného obdobia. Systém automaticky predhrieva vodný plášť motora na požadovanú teplotu a udržuje teplotu motora pre ľahké štartovanie motora za všetkých poveternostných podmienok.

 

DIGITÁLNE OVLÁDANIE


Všetky funkcie sa ovládajú pomocou pokročilej digitálnej multifunkčnej riadiacej jednotky. Riadiaca jednotka umožňuje sledovanie všetkých prevádzkových ukazovateľov elektrocentrály, praktické možnosti nastavenia pre spustenie a prevádzku elektrocentrály, sledovanie stavu batérie, otáčok motora a dodávky paliva prispôsobené zaťaženiu a ochranu proti prehriatiu a nízkej hladine oleja. Hlási tiež prípadné poruchy a upozorňuje na nadchádzajúce práce údržby.

ZVUKOVO IZOLOVANÝ KRYT ODOLNÝ PROTI VANDALIZMU


Vysoko kvalitný zvukovo izolovaný kryt zaisťuje výrazné zníženie hluku a lepšiu distribúciu tepla počas prevádzky jednotky a zároveň chráni elektráreň pred vniknutím vlhkosti a kondenzácie, poveternostnými vplyvmi a neoprávnenou manipuláciou. Vďaka relatívne kompaktným rozmerom je možné elektrocentrálu inštalovať priestorovo úsporným spôsobom. Antikorózny práškový náter prispieva k dlhšej životnosti jednotky.

Pomalobežný motor je namontovaný na tlmičoch vibrácií, čo umožňuje tichú prevádzku a znižuje zaťaženie základov. Elektrocentrála má núdzový vypínač, ktorý je možné použiť na rýchle zastavenie motora v prípade núdze.

 

ĽAHKÁ ÚDRŽBA


Vďaka otvorom v kryte pre prepravné pomôcky je nakladanie, preprava a inštalácia jednotky oveľa jednoduchšie. Široké výklopné dvere na oboch stranách skrine umožňujú voľný prístup k dielom jednotky pre ľahkú údržbu základných súčastí dieselgenerátora.

Všetky elektrocentrály Könner & Söhnen sú podrobované prísnym testom a vyznačujú sa vysokým výkonom a účinnosťou.

Technické informácie:

  • Maximálny výkon : 25,3 kVA
  • Menovitý výkon: 23 kVA
  • Výstupné napätie: 230V/400V
  • Menovitý prúd: 36,45 A