Dimplex VFE 60 Akumulačné kachle 6 kW

Akumulačné kachle najnovšej generácie s integrovaným regulátorom teploty v miestnosti a regulátorom nabíjania

  • inteligentný regulátor izbovej teploty a nabíjania
  • inovatívny kapacitný LCD displej s funkciou priblíženia
  • individuálna prevádzková koncepcia pre každú cieľovú skupinu


Dimplex VFE 60 Akumulačné kachle 6 kW

 

Akumulačné kachle VFE predstavujú vykurovanie budúcnosti - nadčasový dizajn, udržateľná výroba a ekologická prevádzka. Vďaka príprave na tarify s premenlivou záťažou a modelmi nabíjania sú elektrické akumulačné kachle ideálne vybavené pre požiadavky prechodu na novú energiu v rámci inteligentných sietí.

V prípade VFE to predovšetkým znamená, že systém akumulácie tepla nie je určený na ukladanie tepla iba v noci, ale môže sa prispôsobiť dodávateľom energie, ktorí majú teraz nestabilné siete kvôli výrobe elektriny z obnoviteľných zdrojov energie. VFE preto ukladá teplo vždy, keď je v sieti dostatok lacnej energie – to sa môže stať v noci, ale rovnako tak aj cez deň uprostred leta u dodávateľov elektriny, ktorí získavajú väčšinu elektriny z fotovoltaických systémov. Týmto spôsobom vykurujete udržateľne a ekologicky s ohľadom na životné prostredie elektrinou, prispôsobenou podmienkam prírodných zdrojov energie.

Akumulačné kachle VFE sú udržateľné už počas výroby: na výrobu moderných zásobníkov tepla používame predovšetkým prírodné suroviny, ako je sľudová bridlica alebo minerálny oxid železitý, a ostatné materiály sú tiež stopercentne nezávadné. Sľudová bridlica je minerál, ktorý dokáže mimoriadne dobre akumulovať teplo a vďaka svojmu krásnemu kamennému vzhľadu sa okrem ohrievačov používa aj ako podlahová krytina.

Konštrukcia VFE je čerešničkou na torte. Na rozdiel od starších akumulátorov tepla zaujme Quantum svojimi čistými, elegantnými líniami, ktoré sa hodia do každého interiéru a premenia akumulátor tepla z nevyhnutného spotrebiča na dizajnový prvok každej miestnosti.

Z technického hľadiska je VFE najpokročilejšia zo všetkých akumulačných ohrievačov: Zlepšená schopnosť zadržiavať teplo poskytuje teplo ešte efektívnejšie. Okrem toho je možné VFE flexibilne používať ako v systémoch s inteligentnou koncepciou riadenia, tak ako súčasť existujúcich systémov, pretože vďaka spätne kompatibilnej technológii ho možno pripojiť aj k existujúcim systémom akumulačného vykurovania. Aj v málo využívaných miestnostiach, ako je prázdninový byt, sa VFE uplatní a je možné ho presne nastaviť.

Vyspelú technológiu VFE dopĺňa kapacitný ovládací displej , ktorý sa pri priblížení zapne a po krátkom čase, keď sa nepoužíva, sa opäť vypne. To znamená, že Vás v tme nebude rušiť osvetlenie displeja. K dispozícii sú dva rôzne režimy zobrazenia: V základnom režime nastavíte cieľovú teplotu v miestnosti pomocou tlačidiel so šípkami. V režime"Ďalšie nastavenia" môžete naprogramovať zásobníkový ohrievač: Tu je možné nastaviť denný a týždenný program aj predvoľby pre obdobie prázdnin. Môžete tiež aktivovať funkciu, ktorá automaticky vypne akumulačné kachle, keď je v miestnosti otvorené okno.

Okrem toho je k dispozícii špeciálny prevádzkový režim pre inštalatérov, ktorí môžu vykonávať systémové nastavenia na vašom VFE a vykonávať údržbu a odstraňovanie závad.

 

Prehľad VFE:

  • Inovácia v oblasti akumulácie tepla s inteligentnými, integrovanými konceptmi riadenia pre použitie v existujúcich systémoch a vybavenia pre budúce požiadavky.
  • Prepracovaný koncept ovládania pre každú cieľovú skupinu
  • Kapacitný displej s funkciou priblíženia, zobrazenie iba počas prevádzky
  • Jednoduché nastavenie jednotky
  • Integrovaný regulátor izbovej teploty s možnosťou nastavenia denných a týždenných programov pre komfortné a spätné nastavenie izbovej teploty.
  • Integrované samoučiace sa automatické nabíjanie (v automatickom režime je možné tiež určiť požadovanú úroveň nabíjania v závislosti na teplote v miestnosti) pre systémy bez centrálneho riadenia nabíjania.
  • Plná kompatibilita so starými inštaláciami jednotiek a riadiacimi signálmi AC (systémy ED) a DC signály
  • K dispozícii sú rôzne verzie (2 - 7 kW príkonu) vhodné podľa veľkosti miestnosti

 

Ďalšie podrobnosti:

  • Bežnú prevádzku a ovládanie je možné realizovať pomocou existujúcich komponentov, čo uľahčuje integráciu do náhradných systémov prostredníctvom voliteľného pripojenia k externému centrálnemu ovládaniu a/alebo izbovému termostatu.
  • Ideálne pre renováciu: spätne kompatibilný vďaka univerzálnemu regulátoru nabíjania, ktorý môže spracovávať striedavé aj jednosmerné signály.
  • Povrchová úprava práškovou farbou v bielej farbe (RAL 9016), mriežka svetlo šedá (RAL 7035).
  • Plný rad VFE 20/30/40/50/60/70 s menovitým výkonom 2/3/4/5/6/7 kW
  • Stupeň krytia IP21, napájacie napätie 3/N/PE~400V, 50Hz

 

Možnosti nastavenia VFE (výber)

  • Nabíjanie riadené počasím: Úroveň nabíjania je prednastavená centrálnou riadiacou jednotkou v závislosti na vonkajšej teplote v spojení s prednastavením užívateľa.
  • Ručné zníženie nabíjania: Pokiaľ je k dispozícii centrálne ovládanie nabíjania, je možné úroveň nabíjania ručne nastaviť v 10% krokoch pre miestnosti, kde je potreba menej tepla, napr. spálne.
  • Nabíjanie v závislosti na miestnosti: Úroveň nabíjania sa automaticky určuje a upravuje v závislosti na teplote v miestnosti v kombinácii s prednastavením užívateľa.
  • Tepelný výkon: Teplota v miestnosti je štandardne riadená regulátorom teploty v miestnosti integrovaným v ohrievači. V prípade potreby je možné pripojiť externý regulátor izbovej teploty (nie je súčasťou dodávky). Konfiguráciu oboch variant vykonáva inštalačný program. Akumulátor tepla potom uvoľňuje teplo takým spôsobom, aby bola udržiavaná požadovaná teplota v miestnosti.
  • Týždenný program s časovačom: Nastavenie komfortného a úsporného režimu v závislosti od času. V komfortnom režime je možné nastaviť požadovanú teplotu v miestnosti. V režime úspory energie sa teplota v miestnosti nastavená pre komfortný režim automaticky zníži.
  • Detekcia otvoreného okna: Vykurovanie miestnosti detekuje, či sa energia zbytočne nespotrebováva kvôli otvorenému oknu. V takom prípade sa prístroj automaticky prepne do režimu ochrany proti mrazu.
  • Adaptívny štart: Nastavená teplota v miestnosti je dosiahnutá presne na začiatku komfortného režimu. Tiež sa skôr prepne späť do režimu spätného chodu, čím šetrí energiu.

Návod na obsluhu