Solárny regulátor MPPT EPsolar XDS2 100VDC/ 40A série XTRA - 12/24V


Solárny regulátor MPPT EPsolar XDS2 100VDC/ 40A séria XTRA - 12/24V MPPT regulátor série XTRA prináša vysokú kvalitu a maximálnu výbavu pre ostrovné systémy s napätím panelov do 100V a maximálnym nabíjacím prúdom 40A. Batéria 12/24V, FV max. 520/1040Wp.



Displej XDS2. MPPT solárny regulátor EPEVER XTRA - nová generácia solárnych regulátorov prináša vysokú kvalitu a maximálne vybavenie pre ostrovné systémy s napätím panelov do 100 V a maximálnym nabíjacím prúdom 40 A. Batéria 12/24 V, PV max520/1040Wp. Tento solárny regulátor je vhodný pre veľký rozsah ostrovných aplikácií, ako sú chaty, domy atď.



Je vhodný aj na použitie v automobiloch vďaka možnosti uzemnenia na mínusový pól. Priamo v regulátore MPPT je integrovaný multifunkčný displej na jednoduché monitorovanie systému a možné nastavenie prevádzkových parametrov vrátane kontrolných LED diód. Regulátor pracuje ako invertor, to znamená, že dokáže spracovať vyššie vstupné napätie a nižší prúd na nižšie napätie/zvýšiť prúd s vysokou účinnosťou. Môžeme teda použiť prakticky akýkoľvek solárny panel.

Regulátor je kompatibilný s olovenými a lítium-iónovými akumulátormi. Solárny regulátor je vybavený najnovšou technológiou MPPT (Maximum Power Point Tracking) - sledovanie maximálneho bodu výkonu so sofistikovaným sledovacím algoritmom, pri ktorom solárny modul pracuje pri ideálnom napätí, ktoré solárny modul dokáže vyrobiť pri najvyššom dostupnom výkone.

V porovnaní s bežným regulátorom PWM zvyšuje technológia MPPT účinnosť nabíjania približne o 30 %. Maximálny nabíjací výkon batérie tohto modelu je 40 A, čo zodpovedá výkonu panela 520 Wp, ak máte 12 V batériu, alebo 1040 Wp, ak máte 24 V batériu. Ak panel poskytuje vyšší výkon, potom ho regulátor len obmedzí na jeho nominálny maximálny výkon.

Výkon fotovoltických panelov nesmie byť vyšší ako 1,5-násobok menovitého výkonu regulátora! Solárne panely môžete zapojiť do série, ich výstupné napätie na prázdno, označované ako Voc, však nikdy nesmie prekročiť hodnotu napätia na prázdno Voc 100V - prekročenie tejto hodnoty trvalo poškodí regulátor (tu treba brať do úvahy, že napätie solárneho panelu sa zvyšuje s klesajúcou teplotou okolia a hodnota Voc uvedená v parametroch solárneho panelu je pri 25C.



Preto neodporúčame, aby hodnota uvedeného Voc prekročila 90 V) Nastavenie parametrov regulátora (hlavne typu použitého akumulátora) sa vykonáva pomocou zabudovaného LCD displeja XDS2 alebo externého displeja MT50 - nie je súčasťou regulátora. Nastavenie parametrov a monitorovanie môžete vykonávať aj na počítači - budete potrebovať len komunikačný USB kábel EPsolar a softvér, ktorý si môžete bezplatne stiahnuť v spodnej časti tejto karty produktu. Monitorovať a nastavovať môžete aj pomocou mobilného telefónu/tabletu.




Na to budete potrebovať bluetooth modul BLE-01. Výrobca EPsolar je dnes prakticky najväčším výrobcom solárnych regulátorov a po viac ako ôsmich rokoch vlastných skúseností s jeho výrobkami vám tento model odporučíme ako vysoko spoľahlivý a kvalitný výrobok za rozumnú cenu. Rýchla inštalácia: 1. Nainštalujte solárny regulátor do elektrickej zásuvky. Pripojte batériu k solárnemu regulátoru.
Na plusový vodič čo najbližšie k pólu batérie nainštalujte vhodne dimenzovanú poistku jednosmerného prúdu (pozícia 3). 2. Nainštalujte poistku jednosmerného prúdu.
Pripojte záťaž (pozícia 4) 3.



Pripojte solárny panel (pozícia 2) (pozícia 1) - možnosť pripojenia externého snímača teploty (pozícia 5) - možnosť pripojenia externého displeja MT-50, komunikačného kábla USB pre komunikáciu s PC alebo modulu Bluetooth BLE-01 pre komunikáciu s mobilným telefónom/tabletom Základné vlastnosti:



- Multifunkčný vstavaný LCD displej konštrukcie XDS2 na kompletné monitorovanie a nastavenie parametrov - Vysoký stupeň krytia IP32 - Platinový predný kryt a zadná časť je vyrobená z extrudovaného hliníkového chladiča - Komunikačný port využíva profesionálny ochranný čip, ktorý dokáže zabezpečiť napájanie 5 V DC a má ochranu proti nadprúdu a skratu.



- Pokročilá technológia MPPT s účinnosťou minimálne 99,5 % - Veľmi vysoká rýchlosť sledovania a zaručená účinnosť sledovania - Pokročilý algoritmus riadenia MPPT na minimalizáciu miery strát a času strát - Vysokokvalitné komponenty,



zlepšujúce výkon systému s maximálnou účinnosťou konverzie 98 % - Presná detekcia a sledovanie bodu maximálneho výkonu - Automatické obmedzenie nabíjacieho výkonu a prúdu - Široký rozsah pracovného napätia MPP - Kompatibilita s olovenými a lítiovými







iónovými batériami - Funkcia kompenzácie teploty batérie - Funkcia prevádzkových štatistík v reálnom čase - Funkcia zníženia nadmernej teploty - Vďaka rozhraniu komunikačnej zbernice RS-485 a komunikačnému protokolu Modbus je k dispozícii na splnenie rôznych požiadaviek - Monitorovanie a nastavovanie parametrov prostredníctvom mobilného telefónu alebo PC - Rozsiahla elektronická ochrana Prehľad ochrán:







- Nadprúd PV - Skrat PV - Zmena polarity PV - Zmena polarity batérie - Prepätie batérie - Nadmerné vybitie batérie - Prehriatie batérie




Nízka teplota lítiovej batérie - Skrat záťaže - Preťaženie záťaže - Prehriatie regulátora Ďalšie technické špecifikácie nájdete v priloženom letáku. Podrobný návod na inštaláciu CZ je súčasťou regulátora.