Solárny regulátor MPPT Victron Energy BlueSolar 100/30


Solárny MPPT regulátor Victron Energy 100V/30A Robustný a rýchly MPPT regulátor pre náročné podmienky s napätím panelu do 100 V, maximálny nabíjací prúd 30 A. Batéria 12/24 V, FV max. 440/880 Wp.



Plná záruka 5 rokov. Ako dôkaz vysokej kvality všetkých regulátorov MPPT poskytuje spoločnosť Victron Energy predĺženú plnú záruku 5 rokov. Solárne regulátory MPPT od spoločnosti Victron Energy patria medzi absolútnu svetovú špičku v tejto oblasti. Ponúka ultrarýchle sledovanie MPPT na zabezpečenie maximálnych možných solárnych ziskov.

Najmä pri zamračenej oblohe s častými zmenami intenzity svetla sú solárne zisky o 30 % vyššie ako pri bežných regulátoroch PWM alebo o 10 % vyššie ako pri pomalších regulátoroch MPPT. Maximálny výkon solárnych panelov je 440 Wp pre 12 V systémy a 880 Wp pre 24 V systémy. Ak sa tieto hodnoty prekročia, regulátor sa nepoškodí, ale iba automaticky zníži príkon z panelov na prijateľné hodnoty.

Solárny regulátor je z výroby prednastavený pre osem typov batérií - príslušný typ sa vyberá pomocou otočného prepínača umiestneného na tele regulátora. Maximálne vypínacie napätie (označované ako Voc) pripojených solárnych panelov nesmie prekročiť 100 V (pozn.)

Maximálny vstupný skratový prúd FV panelov nesmie prekročiť 35 A, inak môže dôjsť k trvalému poškodeniu. Správny výber regulátora BlueSolar/SmartSolar podľa parametrov vášho FV poľa skontrolujte v našom konfigurátore nižšie.


Rad regulátorov BlueSolar MPPT umožňuje pripojenie externého adaptéra Bluetooth s názvom Smart Dongle: Tento externý BT adaptér prináša možnosť pripojiť váš smartfón/tablet k solárnemu regulátoru. môžete sledovať mnohé parametre systému a historické štatistiky za posledných 30 dní.




Máte tiež možnosť vykonať nastavenia prevádzkových parametrov. Stiahnite si bezplatnú mobilnú aplikáciu VictronConnect pre iOS alebo Android https://www.victronenergy.com/support-and-downloads/software#victronconnect-app. Aplikáciu VictronConnect si môžete bezplatne stiahnuť aj na Google Play alebo v App Store. Ak chcete vyššie uvedené vykonať pomocou PC, potom máte možnosť použiť VE.direct to USB kábel na prepojenie regulátora a PC.

Stačí, ak si do počítača nainštalujete program Victron Connect, ktorý si môžete opäť bezplatne stiahnuť na rovnakej adrese https://www.victronenergy.com/support-and-downloads/software#victronconnect-app. Vnútorné elektronické komponenty sú chránené živicovou vrstvou proti poveternostným vplyvom a pre dlhú životnosť. Ponúka tak zvýšenú odolnosť IP43 pre elektronické komponenty a IP22 pre pripojovacie konektory.

Je určený na vertikálne umiestnenie na nehorľavý podklad, s káblovým zapojením zospodu. Regulátor obsahuje vnútorný teplotný snímač na príslušné nastavenie nabíjacieho napätia.


Automatická detekcia systémového napätia 12/24 V. Adaptívne trojstupňové nabíjanie: 1. rýchle nabíjanie (Bulk), 2. absorpcia (Absorption) a 3. údržba (Float). Spočiatku sa počas rýchleho nabíjania generuje vysoký prúd a nižšie napätie, aby sa vybitá batéria rýchlo dobila. Po tejto fáze nasleduje konštantné napätie s klesajúcim prúdom na úplné nabitie batérie bez nebezpečného prebíjania znižujúceho životnosť batérie. Nabitý akumulátor sa udržiava v nabitom stave veľmi nízkym prúdom a nízkym napätím.

Ak napätie na batérii klesne pod 13,2 V, napríklad v dôsledku zaťaženia, spustí sa nový nabíjací cyklus. Napätie z panelov musí prekročiť napätie batérie o 5 V, aby regulátor začal pracovať a nabíjať batériu. Regulátor nabíja, kým napätie z panelov nie je o 1 V vyššie ako napätie batérie. Pre 12 V batériu odporúčame panely s minimálne 32 článkami a maximálne 108 článkami (panely v sérii). Je teda možné nabíjať 12 V batériu s panelmi s pracovným napätím 24 V. Pre 24 V systémy odporúčame panely s minimálne 72 článkami a maximálne 108 článkami.

Cieľom je dosiahnuť dostatočné napätie na efektívne a úplné nabitie batérie. Táto výkonnejšia séria solárnych regulátorov nemá jednosmerný výstup.

Na pripojenie jednosmernej záťaže k batérii odporúčame použiť "BP Battery Protector" s maximálnym záťažovým prúdom do 220 A. Podrobné technické špecifikácie nájdete v priloženom súbore.