Solárny PWM regulátor EPsolar 10A 12V/24V s displejom


Solárny PWM regulátor EPsolar 10A 12V/24V s displejom Vysokokvalitný solárny PWM regulátor 10A 12V/24V s prehľadným zabudovaným LCD displejom a dvoma USB výstupmi.

Vhodný len pre panely s batériou cca 150Wp/12V a 300Wp/24V. Solárny PWM regulátor. Jeho konštrukcia je určená pre malé ostrovné solárne systémy s 12V solárnymi panelmi (36 článkov) na nabíjanie 12V batérie alebo 24V solárnymi panelmi (72 článkov - dva 36-článkové panely možno zapojiť do série) na nabíjanie 24V batérie a maximálnym nabíjacím prúdom do 10 A.

Výhodou je veľmi jednoduchá a ľahká inštalácia a spoľahlivá prevádzka. Vstavaný prehľadný LCD displej vám poskytuje informácie o napätí a prúde solárnych panelov, napätí a nabíjacom prúde batérie, ako aj o odbere prúdu pre jednosmerné spotrebiče.


Ponúka aj štatistické informácie o celkovom množstve vyrobenej a spotrebovanej energie. Pomocou tlačidiel pod displejom môžete nastaviť jeden z troch typov olovených akumulátorov: uzavretý, gélový alebo otvorený tekutý akumulátor. Okrem toho tento model teraz ponúka dva USB výstupy na nabíjanie napríklad mobilného telefónu alebo iných prenosných elektronických zariadení.







Maximálny prúd výstupu USB je 2,4 A. Odporúčame prevádzkovať s nasledujúcimi solárnymi panelmi z našej ponuky: 30 Wp/12V 60 Wp/12V 90 Wp/12V 115 Wp/12V Podrobnejšie informácie nájdete v priloženej brožúre a v českom manuáli, ktorý dodáme spolu s týmto výrobkom.

Pri inštalácii/pripojení vždy postupujte tak, že najprv pripojíte batériu k solárnemu regulátoru, potom spotrebiče jednosmerného prúdu a nakoniec solárny panel. Po inštalácii je potrebné len nastaviť typ použitej batérie podľa návodu.

Iné nastavenia nie sú potrebné. K regulátoru nie je možné pripojiť externý displej MT50 a PC rozhranie.








Je možné pripojiť externý snímač teploty batérie. Parametre - Automatická detekcia 12 V alebo 24 V. - Ochrana proti prepätiu. - Ochrana proti skratu. - Ochrana proti prepólovaniu solárneho panelu a pripojenia batérie. - Odpojenie výstupu záťaže pri nízkom napätí.







Voliteľný externý snímač teploty - Maximálny nabíjací a vybíjací prúd je 10 A - Rozmery: 142x85x41,5 mm - Hmotnosť: 220 g. - Prevádzková teplota: -25°C až +55°C - Maximálna veľkosť pripojovacích káblov: 4 mm2 - Určené na vnútornú inštaláciu, montáž na stenu - Na nabíjanie olovených akumulátorov - Krytie: IP30