Epoxidová plastelína ("pevnostná oceľ") PETEC 97450 50 g

Špeciálna plastelína na epoxidovej báze , ktorá sa hnetením privedie k rýchlemu vytvrdnutiu a používa sa najmä na rôzne opravy a lepenie kovových dielov.

  • používa sa najmä na opravy železných a liatinových dielov, závitov, trubiek, náradia, nádrží, prístrojov, na výrobu foriem a modelov, lepenie štítkov atď.
  • výborné mechanické vlastnosti , nekoroduje, je odolná voči palivám, uhľovodíkovým produktom, ketónom, alkoholu, esterom, vode, slaným roztokom, zriedeným lúhom a kyselinám a pod.
  • vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany)


Parametre:

báza
vytvrdzovanie
zmiešavací pomer
farba
doba spracovateľnosti
funkčná pevnosť
doba vytvrdenia
teplota spracovania
teplotná odolnosť
epoxidová živičná plastelína
2 komponenty (živica a tvrdidlo)
1:1 (objemovo)
šedá
4 min
10 min
30 min
+5°C až +30°C
- 50°C až + 260°C


Aplikácia:
Pred opravou sa príslušné plochy očistí a zdrsnia. Požadované množstvo plastelíny sa odstrihne a dobre prehnite, až vznikne rovnofarebná hmota. Počas 4 minút sa nanesie na určené miesto, pevne naň natlačí (obzvlášť do prasklín a dier) a prebytočný materiál sa odoberie. Ak je miesto vlhké alebo mokré, materiál sa na plochu natláča tak dlho, až sa prejaví lepiaci efekt. Pokiaľ má byť hmota hladká, vyhladí sa vodou alebo vlhkou utierkou. Po miesení hmoty rukami je potrebné umyť si ich dôkladne mydlom a vodou. Pri teplote 20°C zatvrdne hmota za 10 minút, úplne vytvrdne a je možné ju opracovávať za 30 minút.

Množstvo: 50 g tuba na závesnej karte
Obj.č. 97450 (Power Stahl)