Aku robotická kosačka Extol, 900m2

Aku robotická kosačka je určená na pravidelné automatické kosenie trávnikov do 900m². Kosačka má zabudovanú batériu av balení je nabíjačka, nabíjacia základňa a príslušenstvo na vymedzenie sekacieho priestoru. Pred použitím je nutné vymedziť káblom priestor, v ktorom má kosiť, a vo vhodnom mieste umiestniť nabíjaciu základňu. Kosačku je možné ovládať buď manuálne, alebo pomocou mobilu cez bluetooth alebo WiFi. Mobilná aplikácia je v slovenčine pre Android aj iPhony. V aplikácii si nastavíte časové rozmedzie prevádzky kosačky. Robotická kosačka je riadená počítačom, ktorý vo vopred nastavených intervaloch začne kosenie trávy. Akonáhle po niekoľkých hodinách prevádzky dôjde k zníženiu stavu nabitia batérie, počítač kosačku automaticky navedie do nabíjacej základne pre nabitie a potom pokračuje v prevádzke. V aplikácii je možné nastaviť aj 4 body určujúce, v akej vzdialenosti od nabíjacej základne má kosačka začať kosiť. Vďaka tomu môžete špecifikovať, na ktoré časti trávnej plochy sa má kosačka zamerať. Pokiaľ je kosačka pripojená na internet, vytvorí sa v aplikácii po určitej dobe mapa sekaného priestoru, na ktorej je možné tieto 4 miesta jednoducho nastaviť.

Kosačka je vybavená dažďovým čidlom , ktorý ju na začiatku dažďa pošle do nabíjacej základne av nastavenom čase po skončení dažďa začne opäť kosačka pracovať. Pri manuálnom ovládaní je možné nielen jednoducho spustiť a ukončiť kosenie alebo kosačku poslať do nabíjacej základne, ale pomocou tlačidiel na kosačke nastaviť väčšinu funkcií, ktoré idú nastaviť v aplikácii. Výšku kosenia je možné nastaviť v rozsahu 20-60 mm a celá sekacia hlava má pohyblivé uloženie, ktoré sa automaticky prispôsobuje povrchu, čím sa výrazne znižuje možnosť uviaznutia kosačky v ťažkom teréne. Ak dôjde k zdvihnutiu, nakloneniu alebo prevráteniu robota, automaticky sa zastaví. Pre núdzové zastavenie chodu stačí stlačiť veľké červené tlačidlo na kosačke. Proti odcudzeniu je kosačka chránená PIN kódom , ktorý si môžete nastaviť pred spustením do prevádzky. 18cm rezný kotúč s 3 výkyvnými čepieľkami zaisťuje efektívnu a bezpečnú prevádzku a mimoriadne nízku spotrebu energie. Tieto brity nasekajú trávu na veľmi jemné kúsky, ktoré trávnik využije ako hnojivo a vy nemusíte upratovať pokosenú trávu.

Kosačka umožňuje prácu až do sklonu 35%. Na čistenie karosérie a podvozku kosačky je možné jednoducho použiť prúd vody zo záhradnej hadice. Vymedzovací kábel je možné ľahko predĺžiť pomocou vodovzdorných káblových spojok. Pre napájanie používame kvalitnú batériu s článkami Samsung s vysokou životnosťou. Vďaka použitej Li-ion technológii je kosačku možné kedykoľvek dobíjať bez toho, aby sa tým znižovala jej kapacita. Li-ion akumulátor stráca energiu vplyvom samovybíjania veľmi pomaly a vydrží dlho nabitý a pripravený na použitie.


Technické parametre:

  • batéria : 20V Li-ion
  • hmotnosť s batériou : 7,5kg
  • kapacita batérie : 5,5Ah
  • nabíjanie batérie cca : 100min
  • otáčky : 2800/min
  • pre trávnik:>900m²
  • príslušenstvo: nabíjacia základňa, nabíjačka, 230 plastových skôb, 170m kábla, náhradné čepele
  • výška kosenia: 20-60mm
  • záber kosenia : 18cm
  • značka : EXTOL PREMIUM