Aku robotická kosačka Extol, 600m2

Aku robotická kosačka je určená na pravidelné automatické kosenie trávnikov do 600m² . Kosačka má zabudovanú batériu av balení je nabíjačka, nabíjacia základňa a príslušenstvo na vymedzenie sekacieho priestoru. Pred použitím je nutné vymedziť káblom priestor, v ktorom má kosiť, a vo vhodnom mieste umiestniť nabíjaciu základňu. Kosačku je možné ovládať buď manuálne, alebo pomocou mobilu cez bluetooth alebo WiFi. Mobilná aplikácia je v slovenčine pre Android aj iPhony. V aplikácii si nastavíte časové rozmedzie prevádzky kosačky. Robotická kosačka je riadená počítačom, ktorý vo vopred nastavených intervaloch začne kosenie trávy. Akonáhle po niekoľkých hodinách prevádzky dôjde k zníženiu stavu nabitia batérie, počítač kosačku automaticky navedie do nabíjacej základne pre nabitie a potom pokračuje v prevádzke. V aplikácii je možné nastaviť aj 4 body určujúce, v akej vzdialenosti od nabíjacej základne má kosačka začať kosiť. Vďaka tomu môžete špecifikovať, na ktoré časti trávnej plochy sa má kosačka zamerať. Pokiaľ je kosačka pripojená na internet, vytvorí sa v aplikácii po určitej dobe mapa sekaného priestoru, na ktorej je možné tieto 4 miesta jednoducho nastaviť.

Kosačka je vybavená dažďovým čidlom , ktorý ju na začiatku dažďa pošle do nabíjacej základne av nastavenom čase po skončení dažďa začne opäť kosačka pracovať. Pri manuálnom ovládaní je možné nielen jednoducho spustiť a ukončiť kosenie alebo kosačku poslať do nabíjacej základne, ale pomocou tlačidiel na kosačke nastaviť väčšinu funkcií, ktoré idú nastaviť v aplikácii. Výšku kosenia je možné nastaviť v rozsahu 20-60 mm a celá sekacia hlava má pohyblivé uloženie, ktoré sa automaticky prispôsobuje povrchu, čím sa výrazne znižuje možnosť uviaznutia kosačky v ťažkom teréne. Ak dôjde k zdvihnutiu, nakloneniu alebo prevráteniu robota, automaticky sa zastaví. Pre núdzové zastavenie chodu stačí stlačiť veľké červené tlačidlo na kosačke. Proti odcudzeniu je kosačka chránená PIN kódom, ktorý si môžete nastaviť pred spustením do prevádzky. 18cm rezný kotúč s 3 výkyvnými čepieľkami zaisťuje efektívnu a bezpečnú prevádzku a mimoriadne nízku spotrebu energie. Tieto brity nasekajú trávu na veľmi jemné kúsky, ktoré trávnik využije ako hnojivo a vy nemusíte upratovať pokosenú trávu.

Kosačka umožňuje prácu až do sklonu 35% . Na čistenie karosérie a podvozku kosačky je možné jednoducho použiť prúd vody zo záhradnej hadice. Vymedzovací kábel je možné ľahko predĺžiť pomocou vodovzdorných káblových spojok. Pre napájanie používame kvalitnú batériu s článkami Samsung s vysokou životnosťou. Vďaka použitej Li-ion technológii je kosačku možné kedykoľvek dobíjať bez toho, aby sa tým znižovala jej kapacita. Li-ion akumulátor stráca energiu vplyvom samovybíjania veľmi pomaly a vydrží dlho nabitý a pripravený na použitie.

Technické parametre:

  • batéria : 20V Li-ion
  • hmotnosť s batériou : 7,5kg
  • kapacita batérie : 2,5Ah
  • nabíjanie batérie cca : 130min
  • otáčky : 2800/min
  • pre trávnik:>600m²
  • príslušenstvo: nabíjacia základňa, nabíjačka, 180 plastových skôb, 130m kábla, náhradné čepele
  • výška kosenia: 20-60mm
  • záber kosenia : 18cm
  • značka : EXTOL PREMIUM