Olejový brúsny kameň SK11 kužeľ - zrnitosť 320

Kužeľovitý brúsny kameň SK11 -⁠ tyčinka na odstránenie otrepov na vnútornom priemere dláta alebo rezané rúrky. Na použitie s brúsnym olejom. Hrubosť #320.

sk11_logo_regals_cz_www.regals.cz

Malé olejové brúsne kamene SK11 sú určené na ostrenie nástrojov či na odstránenie otrepov na ostrie či rezanom kovovom predmete. Majú rôzne tvary a rôzne zrnitosti. Pre prácu s nimi je potrebný špeciálny brúsny olej , ktorý zaistí správne odplavenie odbrúsených častíc, lepšiu povrchovú úpravu a menšie opotrebenie brúsnych kameňov. Tento kužeľovitý brúsik je určený pre okrúhle dláta , rezbárske nože a iné nástroje s okrúhlym profilom ostria.

Aby ste udržali olejové kamene v dobrej kondícii, je potrebné ich čas od času vyčistiť . Na tento účel je najlepšie použiť minerálny olej alebo terpentín . Porovnávanie podbrúsených olejových kameňov sa vykonáva rovnakým spôsobom ako pri vodných kameňoch - pomocou porovnávacieho kameňa alebo pomocou vodného brúsneho papiera. Na porovnanie by ste však mali použiť jeden z vyššie uvedených olejov.

made_in_japan_cz

Vlastnosti brúsneho kameňa SK11:

✅ Olejový brúsny kameň
✅ Z kvalitného abrazívneho materiálu
✅ Jemná a pevná štruktúra
✅ Použitie s brúsnym olejom
✅ Hrubosť #320
✅ Pre okrúhle dláta a rezbárske nože
✅ Vyrobené v Japonsku

Akú hrubosť vybrať?

Na brúsenie naozaj tupé alebo nerovné čepele použite kamene s nízkym JIS číslom (japonská klasifikácia pre zrnitosť). Čím nižšie číslo, tým väčšia hrubosť kameňa. Kamene s vysokým JIS číslom sú určené na finálne a jemné brúsenie či vyhladzovanie.

brusne_kamene_zrnitosť

  • #120 až #600 JIS: pre tupé a nerovné čepele
  • #700 až #2000 JIS: pre normálne brúsenie
  • #3000 až #5000 JIS: na jemné brúsenie kvalitných čepelí
  • #6000+ JIS: extrémne jemné kamene na vyhladzovanie či odstraňovanie škrabancov

O spoločnosti SK11

Obľúbený výrobca japonského náradia a nástrojov. Vyrába tradičné aj modernizované nielen stolárske nástroje. Výrobca SK11 dodáva náradie od stolárskych lát, brúsok, hoblíkov až po moderné skrutkovače s protišmykovou gumovou rukoväťou. Záber spoločnosti pokrýva väčšinu najpoužívanejšieho náradia na dennej báze a oslovuje tak väčšinu profesionálnych remeselníkov.