Japonská tradičná lajnovačka SENKICHI Sumitsubo - 8 m

Tradičná japonská lajnovačka Sumitsubo 墨壺od firmy SENKICHI s nylonovým lankom a nádobou s bavlneným rúnom pre farebný atrament. Telo brnkačky je odliate z plastu, cievka sa hladko otáča na oceľovom čape. Tradičný vzhľad Genji s motívom korytnačky a japonského žeriava.

senkichi_logo_regals Tradičná japonská lajnovačka Sumitsubo 墨壺od firmy SENKICHI - verná kópia vyrobená podľa zachovanej brnkačky z dávnych čias. Reliéf korytnačky a japonského žeriava , vodného vtáka, ktorý je symbolom prosperity a šťastia. Tradičné japonské remeslo je veľmi silne späté s mytologickými výjavmi. Tak či tak s týmto nástrojom kedysi japonskí tesári a stolári značili trámy, fošne a dosky na presné rezanie a tiež s ním zakladali pôdorysy drevených obydlí a kláštorov. Vnútri nádoby je chumáč bavlneného rúna , do ktorého nalejete farebný atrament a môžete sa dať do práce. Žlté nylonové lanko je pevné a vydrží nespočetné množstvo brnknutí.

made_in_japan_cz

Vlastnosti lajnovačky SENKICHI:

✅ Starobylý tradičný vzhľad Genji
✅ Odolné plastové telo
✅ Bavlnené rúno
✅ Nylónové lanko
✅ Návin 10 m
✅ Aretačná ihla
✅ Vyrobené v Japonsku

O značke SENKICHI 千吉

Firma SENKICHI sa špecializuje na stolárske a tesárske produkty. Špeciálne dláta, píly a hoblíky, ktoré používajú remeselníci po celom Japonsku v každodennom nasadení. Doplnkovo tiež vyrába záhradné náčinie. Na e-shope REGALS.cz nájdete bohatú ponuku stolárskych dlát od tohto výrobcu.

Ako používať brnkačku?

Zabodnite aretačnú ihlu do východiskového bodu a napnite lanko k značke. Potom lanko zafarbené atramentom alebo kriedou vezmete a"brnknete" ako na strunu. Pri dopade lanka na materiál sa uvoľní farba a máte vyznačené. Presná lajna na založenie stavby alebo na presné rezanie latovky na streche. Využitie je nespočet. Chcete vedieť viac?

chalk_reels_ink_lines_004