Rovné japonské dláta YOITARIKI - sada

Japonské stolárske dláta od značky YOITARIKI typu Tataki Nomi 叩き鑿- základné rovné dláta vhodné pre základné opracovanie dreva. Sú osadené kovovým prstencom na konci rukoväte na ochranu rukoväte pri pritĺkaní stolárskou paličkou či kladivkom. Sada obsahuje 3 kusy so šírkou čepelí 9 mm, 15 mm, 24 mm. Vyrobené v Japonsku.

yoitariki_logo_regals

YOITARIKI - výrobca tradičného japonského náradia a nástrojov používaných na precíznu remeselnícku prácu. Vyrába tradičné aj modernizované stolárske nástroje.

Nomi 鑿- tradičné japonské dláta, tieto vyrobené z homogénnej ocele. Drevená rukoväť dláta je zámerne osadená kovovým prstencom, na použitie s pritĺkaním údermi drevenou paličkou či kovovým kladivkom. Ostrie je do rukoväte zasadené v miernom uhle, čo umožní dosiahnutie vyššej pracovnej hĺbky. Vybraný profil ostria zmenší plochu, ktorou sa dláto dotýka spracovaného dreva a znižuje trenie materiálu . Brúsenie japonských rezbárskych dlát je odporúčané pomocou špeciálne tvarovaných japonských brúsnych kameňov, čím vás nástroj odmení vynikajúcou ostrosťou a odolnosťou ostrie po dlhú dobu. Objímku japonských dlát Nomi je potrebné pred prvým použitím presne osadiť, zabránite tak štiepeniu dreveného konca rukoväte pod údermi paličky.

Vlastnosti dlát YOITARIKI:

✅ Tradičné japonské dláto Nomi
✅ Na bežné stolárske použitie
✅ Ručne vyrábané
✅ Tvrdosť čepele až 62 HRC
✅ Vybraný profil ostria = menšie trenie
✅ Ostrie pod uhlom = vyššia pracovná hĺbka
✅ Rukoväť z červeného duba
✅ Vyrobené v Japonsku

Sú dva hlavné typy japonských dlát:

Je dôležité si vybrať správne dláto, na každý úkon totiž existuje to správne dláto. Teraz si však poďme priblížiť najzákladnejšie dva typy japonských dlát Nomi. Chcete vedieť viac?

zakladni_typy_japonskych_dlat_001

Ako správne usadiť oceľovú korunku?

Oceľovú korunku japonských dlát Nomi treba pred prvým použitím presne usadiť, zabránite tak štiepeniu dreveného konca rukoväte pod údermi paličky a tiež tým chránite svoju ruku proti prípadnému kliknutiu sa kladivkom. Všetko, čo k tomu budete potrebovať, sú japonské pritĺkacie dláto, oceľové kladivko a pevná doska pracovného stola alebo väčší kus železa. Chcete vedieť viac?

japonske_dlato_nasadení_korunky_prstence_kovove_objimky_920x450px_001