Japonské nožové rezbárske dláto YOSHIHIRO Tsuki Kurikogatana Nomi

Tradičné japonské nožové dláto - ručné dláto, rovný, nožový tvar dláta od značky YOSHIHIRO . Laminovaná dvojvrstvová čepeľ s vysokou odolnosťou a ostrosťou. Telo vytvorené metódou kováčskeho zvárania. Vhodné na bežné rezbárske použitie. Šírka čepele 22 mm. Vyrobené v Japonsku.

yoshihiro_logo_200x33px_regals_cz_www.regals.cz_

YOSHIHIRO - výrobca tradičného japonského náradia a nástrojov používaných na precíznu remeselnícku prácu. Vyrába tradičné aj modernizované stolárske nástroje.

Kurikogatana Nomi clearingové -nožový tvar dláta, ktoré sa používa na začisťovanie vnútorných plôch napríklad v rybinách. Vyrába sa v rôznych polomeroch a šírkach. Tradičný motív v japonskom spracovaní dreva je presné opracovanie drevenej dosky tak, aby tesne zapadla okolo stĺpu alebo prírodného prvku, ako je kameň alebo kmeň stromu.

Čepele tradičných japonských dlát Nomi 鑿- sú vyrobené spojením dvoch vrstiev ocele. Telo dláta je zámerne vyrobené z mäkkej ocele, ktorá tlmí nárazy pri údere drevenou paličkou či kovovým kladivkom a znižuje tak šancu na poškodenie nástroja. Ostrie je však vytvorené z extrémne tvrdej uhlíkovej ocele, z ktorej sa pri výrobe stane vrstva s tvrdosťou 62 HRC pri klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 HRC pri japonských dlátách s HSS čepeľou, pričom klasické európske dláta dosahujú tvrdosť iba 58 až 60 HRC.

Toto dláto nemá kovú korunku na konci rukoväte a je určené výhradne na ručnú prácu ťahom bez pritĺkania kladivkom.

made_in_japan_cz_vyrobeno_v_japonsku_regals_cz_www.regals.cz_420x140px

Vlastnosti dláta YOSHIHIRO:

✅ Tradičné rezbárske dláto
✅ Tvar Kurikogatana Nomi クリココルタナ鑿✅ Na bežné rezbárske použitie
✅ Ručne vyrábané
✅ Čepeľ z bielej uhlíkovej ocele
✅ White paper steel
✅ Rukoväť z červeného duba
✅ Vyrobené v Japonsku

Sú dva hlavné typy japonských dlát:

Je dôležité si vybrať správne dláto, na každý úkon totiž existuje to správne dláto. Teraz si však poďme priblížiť najzákladnejšie dva typy japonských dlát Nomi. Chcete vedieť viac?

zakladni_typy_japonskych_dlat_001