Japonské rezbárske dláto MIKISYO s U čepeľou - 18 mm

Japonské ručne-robené rezbárske kované dláto najvyššej akosti od značky MIKISYO (三木章) typu Chōkokunomi (彫刻ノミ). Laminovaná dvojvrstvová čepeľ s vysokou odolnosťou a ostrosťou. Telo vytvorené metódou kováčskeho zvárania. Vhodné na bežné rezbárske použitie. Šírka čepele 18 mm. Vyrobené v Japonsku.

mikisho_logo

Čepele tradičných japonských dlát Nomi (鑿) sú vyrobené laminovaním z dvojvrstvovej ocele. Samotné telo je úmyselne vyrobené z mäkšieho materiálu, ktorý tlmí rázy pri údere paličkou a znižuje šancu na poškodenie nástroja . Ostrie je však vytvorené z extrémne tvrdej karbónovej ocele, z ktorej sa pri výrobe stane vrstva s tvrdosťou 62 Rc pri klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 Rc pri japonských dlátách s HSS čepeľou, pričom klasické európske dláta dosahujú iba 58 až 60 Rc.

mikisyo_japan

Ručne vyrábané dláta Nomi sú vytvorené metódou kováčskeho zvárania , ktorá sa používala celosvetovo pred nástupom lacnej mäsovo vyrábanej ocele. Bohužiaľ táto kedysi vynikajúca technika sa vo výrobe dlát mimo Japonska dnes už prakticky nevyužíva.

vyrobené_v_japonsku_nippon

Vlastnosti dláta MIKISYO:

✅ Tradičné rezbárske dláto Chōkokunomi (彫刻ノミ)
✅ Na bežné rezbárske použitie
✅ Ručne vyrábané
✅ Ostrá a opätovne brúsiteľná čepeľ
✅ U profil čepele
✅ Rukoväť z červeného duba
✅ Vyrobené v Japonsku

Brúsenie týchto rezbárskych dlát je doporučené pomocou špeciálne tvarovaných japonských mokrých brúsnych kameňov, čím vás nástroj odmení vynikajúcou ostrosťou a odolnosťou ostrie po dlhú dobu. Objímku japonských dlát Nomi je potrebné pred prvým použitím osadiť.