NANOClean KOWAX čistič kukiel 200ml

NANO technológia - ideálny pomocník zvárača

Nano technológia prudko stúpa na obľube vo všetkých oblastiach priemyslu. Či už ide o automobilový priemysel, strojárstvo, vojenská technika, zdravotníctvo a my tieto trendy prinášajú aj do zvárania.
NANO technológia manipuluje s atómami tak, aby vznikol nový čo najmenší objekt. Výsledkom sú potom skvelé úžitkové vlastnosti, ktoré
čistia, ochraňujú, obnovujú pôvodný vzhľad alebo zabraňujú napríklad zahmleniu.

Ako NANO technológie môžeme využiť v praxi aj?

Nano prípravky vytvoria na ošetrenom povrchu veľmi tvrdú a odolnú vrstvu, ktorá chráni pred poškodením, vyzdvihne lesk a hĺbku a maximálne uľahčí následnú údržbu.

Vďaka svojej NANO veľkosti (obvykle cca 1-100 nm), tzn. 10-9 m (miliardtiny metra), vyplní dokonale všetky póry a ošetrený povrch vyhladí . Tým že je povrch dokonale vyhladený, nemajú nečistoty , mastnoty , chemikálie priestor sa prichytiť a usadiť.

1. Príprava povrchu pred nanesením nano spejov

Povrch je nutné pred aplikáciou riadne pripraviť. Je nutné ho veľmi dôkladne očistiť od nanesenej špiny, a treba ho riadne odmastiť. Čím lepšie ho odmastíme, tým lepšie sa nano vrstva prichytí na ošetrovaný povrch.

2. Nanesenie nano technológií na povrch

Na ošetrovaný povrch nanesieme prostriedok a necháme ho chvíľou pôsobiť - teda necháme zatiecť do všetkých mikroskopických dier .
Potom ošetríme utierkou z mikrovlákna a riadne ho rozleštíme .

Zhruba po hodine nanesieme ešte jednu vrstvu nano prípavku na povrch.

Nano častice fungujú ako magnet. K povrchu sa čiastočky radia kladným pólom av opačnom smere záporným. A pretože sú častice prachu a iných nežiaducich molekúl (nečistôt) tiež záporne nabité, nanovrstva ich odpudzuje.

3. Príklady použitia Nano technológie

Užitočné pre zváracie kukly, ochranné plexi štíty - aktívne zabraňuje odleskom, naneseniu špiny, proti zahmlievaniu.
Ako ochrana pre všetky druhy zváracej techniky. Čistí, zabraňuje naneseniu špiny, aktívne chráni, navracia pôvodný lesk.