Scheppach HC 51 Si tichý bezolejový dvojvalcový kompresor 50 l

Kompresor Scheppach HC 51 Sije tichý, bezolejový dvojvalcový kompresor s objemom 50 l. Scheppach HC 51 Si je tichý, bezolejový dvojvalcový kompresor, ktorý je vhodný aj na miesta a do prevádzok s vysokými požiadavkami na nízku hladinu hluku.
Hlučnosť 60 dB (A) znamená hlučnosť približne na úrovni bublajúcej kanvice
, takže v praxi budete hluk tohto kompresora vnímať len minimálne. Ďalšou výhodou je bezolejová technológia, čo znamená, že žiadne olejové pary neuniknú do vzdušníka ani ďalej do vzduchového spotrebiča. To sa hodí v potravinárskom priemysle, pri špeciálnych lakovacích prácach alebo aj pri stláčaní výčapných zariadení.

Bezolejová technológia znamená aj oveľa nižšie nároky na údržbu celého zariadenia.
Spoločnosť Scheppach tiež odstránila bežnú nevýhodu tichých kompresorov, a to relatívne nízky sací výkon. Vďaka novej technológii je sací výkon 300 l/min takmer dvakrát vyšší ako bežne a je plne porovnateľný s bežnými kompresormi.
Veľká 50-litrová vzduchová komora kompresora slúži ako zásobník stlačeného vzduchu, takže motor sa automaticky zapne len vtedy, ak tlak vzduchu klesne pod požadovanú úroveň. Vzduchová komora tiež výrazne rozširuje možnosti kompresora, čím sa stroj stáva skutočným multifunkčným pomocníkom. Vďaka nej môžete kompresor okrem bežného nafukovania a vyfukovania používať aj na náročnejšie operácie pomocou rôznych pneumatických nástrojov (sponkovačka, klincovačka atď.).
Kompresor je vybavený manometrom a tlakomerom na kontrolu pracovného tlaku
. Prídavná rukoväť a kolieska umožňujú jednoduchú manipuláciu so strojom, zatiaľ čo antivibračná základňa zabezpečuje bezproblémový chod stroja.

Technické parametre:
Výkon : 1500 W
Objem vzduchovej nádrže : 50 l
Max. tlak : 8 bar
Sací výkon : 300 l/min
Hlučnosť : 60 db
Kontrola pracovného tlaku : Áno
Typ motora : 230 V. 50 Hz