SUN TIGER 100 mm olejový brúsny kameň - zrnitosť 500

Olejový brúsny kameň SUN TIGER - brúsny kameň na brúsenie a ostrenie rovných dlát a rezbárskych nožov pomocou brúsneho oleja. Drsnosť č. 500.



sun_tiger_logo_regals_1

Malé olejové brúsne kamene SUN TIGER sú určené na brúsenie nástrojov alebo odstraňovanie otrepov na čepeli alebo rezanom kovovom predmete. Majú rôznu zrnitosť. Na prácu s nimi je potrebný špeciálny brúsny olej, ktorý zabezpečí správne odstránenie otrepov, lepšiu kvalitu povrchu a menšie opotrebovanie brúsnych kameňov. Plochý brúsny kotúč je určený na dláta a rezbárske nože s rovným ostrím.

Na udržanie kameňov v dobrom stave je potrebné ich z času na čas vyčistiť olejom. Na tento účel je najlepšie používať minerálny olej alebo terpentín. Vyrovnávanie podrezaných olejových kameňov sa vykonáva rovnakým spôsobom ako v prípade vodných kameňov - pomocou vyrovnávacieho kameňa alebo brúsneho papiera na vodnej báze. Na porovnanie by ste však mali použiť jeden z vyššie uvedených olejov.

made_in_japan_cz

Vlastnosti brúsneho kameňa SUN TIGER







✅ Olejový brúsny kameň ✅ Vyrobený z vysokokvalitného brúsneho materiálu ✅ Jemná a pevná štruktúra ✅ Používajte s brúsnym olejom ✅ Hrubosť č. 500 ✅ Na dláta a rezbárske nože s rovným ostrím ✅ Vyrobené v Japonsku

Akú hrubosť si vybrať?

Na brúsenie skutočne tupého alebo nerovného noža používajte kamene s nízkym číslom JIS (japonská klasifikácia pre zrnitosť). Čím nižšie číslo, tým hrubší kameň. Kamene s vysokým číslom JIS sú určené na konečné a jemné ostrenie alebo vyhladenie.

brusne_kameny_zrnitost

  • #č. 120 až 600 JIS: na tupé a nerovnomerné čepele
  • #700 až #2000 JIS: na bežné brúsenie
  • #3000 až #5000 JIS: na jemné brúsenie kvalitných čepelí.
  • #6000+ JIS: extrémne jemné kamene na vyhladenie alebo odstránenie škrabancov
O spoločnosti SUN TIGER

Výrobca kvalitných brúsnych kameňov zo syntetických brúsnych materiálov. Ide väčšinou o základné brúsne kamene bez lešteného povrchu, ideálne na opracovanie nožov a záhradného náradia. Určené na použitie s olejom.