Japonský brúsny kameň KING Part 2 - zrnitosť 800

Brúsny kameň značky KING Deluxe Stone na brúsenie bežných kuchynských, dielenských nožov, stolárskych dlát a hoblíkov. Vodný brúsny kameň so zrnitosťou #800 . Vyrobené v Japonsku.

king_logo_regals

Brúsne kamene KING sú určené na ostrenie nástrojov od rezbárskych dlát, hoblíkov až po kuchynské nože za použitia vody. Zrnitosť #800 pre perfektné ostrie - vďaka jemnému kameňu odbrúsite aj hrubšie otrepy na hrane ostria a získate behom chvíle perfektne nabrúsené ostrie, ktoré následne stačí preleštiť na jemnejšom kameni #3000 až #6000, pre dokonalé naostrenie.

Jedná sa o typ absorpčného brúsku s jemným syntetickým zrnom , ktorý je nutné pred použitím vložiť na 10 minút do vodného kúpeľa. Pred použitím stačí pokvapkať vodou, aby ste pri brúsení dosiahli hladký povrch.

made_in_japan_cz

Vlastnosti brúsneho kameňa KING:

✅ Vodný brúsny kameň
✅ Z kvalitného abrazívneho materiálu
✅ Jemná a pevná štruktúra
✅ Ostrie s malým množstvom vody
✅ Hrubosť #800
✅ Pre precízne ostrenie
✅ Vyrobené v Japonsku

Akú hrubosť vybrať?

Na brúsenie naozaj tupé alebo nerovné čepele použite kamene s nízkym JIS číslom (japonská klasifikácia pre zrnitosť). Čím nižšie číslo, tým väčšia hrubosť kameňa. Kamene s vysokým JIS číslom sú určené na finálne a jemné brúsenie či vyhladzovanie.

brusne_kamene_zrnitosť

  • #120 až #600 JIS: pre tupé a nerovné čepele
  • #700 až #2000 JIS: pre normálne brúsenie
  • #3000 až #5000 JIS: na jemné brúsenie kvalitných čepelí
  • #6000+ JIS: extrémne jemné kamene na vyhladzovanie či odstraňovanie škrabancov

O spoločnosti KING

Syntetické brúsne kamene výrobcu KING dosahujú svetovo uznanú vysokú kvalitu. História firmy siaha do roku 1948, kedy bola založená v meste Osaka ako Matsunaga Toishi Co., Ltd a brúsne kamene pod názvom KING sú jej hlavným obchodným artiklom.